WASA chlebíčky
Máte už dost klasického pečiva? Uvítali byste malou změnu ve vašem jídelníčku? Pokud ano, tak WASA chlebíčky budou tou správnou volbou. Pro mě jsou tyto křehké chlebíčky spíše zpestřením jídelníčku. Po pravidelné konzumaci mi přestávají chutnat. Prostě domácí žitný chléb je nenahraditelný 🙂 Díky tomu, že chlebíčky jsou pečené z celozrnné žitné mouky, se stávají oblíbenou alternativou klasického pečiva.
WASA CHLEBÍČKY a glykemický index
WASA chlebíčky mají nízký glykemický index, to znamená, že vám dodají delší pocit sytosti než klasický rohlík nebo houska. Nevýhodou může být v některých případech spousta vlákniny, zejména po sportu není konzumace vlákniny doporučována, neboť zpomaluje trávení. Denně není vhodné sníst těchto chlebíčků více než 100 g. Vzhledem k doporučovanému dennímu množství vlákniny (30-40 g), může větší množství chlebíčku způsobovat pocit nafouklého břicha. Přeci jenom na 100 g obsahuje 20 g vlákniny.
S čím WASA servírovat
S čím připravovat chlebíčky? Vaší fantazii se díky neutrální chuti chlebíčků meze nekladou. Zde spíše napíšu, jak si tyto chlebíčky připravuji já:
– většinou jako „mazadlo“ použiju sýr Cottage
– na sýr volím ingredience dle aktuální chuti: uzený losos, ředkvičky, šunka, zelenina (bazalka a rajčata)
– v případě sladké varianty se tento chlebíček potřu domácí marmeládou jakéhokoliv typu