Infused Energy

Published by administrator on

Na našem trhu se vyskytuje nepřeberné množství „energy“ čajů. Vzhledem k tomu, že si primárně připravuji domácí bylinné čaje, tak jsem hledal nějaký čaj, který bude odpovídat mým požadavkům. Bohužel na českém trhu jsem nic alternativního k tomu co si chystám z domácích bylin. Nacházel jsem pouze čaje, které víceméně byly a jsou předražené vzhledem k obsahu balení. Bohužel byl konec zimy a domácí zásoby bylinek zely prázdnotou.

Infused Energy

Na Instagramu již několik měsíců sleduji německou fitfam family (lidé žijící fitness livestylem). Hastag #fitfamgermany. Někteří v nich začali v hojném měřítku propagovat čaj Infused Energy. Nedalo mi to a řekl jsem si, že si čaj objednám (klasickou zelenou edici, Classic Edition). Bohužel na žádných internetových stránkách jsem nenašel recenze. Abych řekl pravdu, zaujala mě propagace čaje a složení. Ingredience v čaji byly skoro ty samé, ze kterých si doma připravuji čaj. První moje objednávka byla jedna lahev a tři nebo čtyři balení čaje. Jedno balení čaje obsahuje 75g bylinné směsi. Lahev je na 420 ml. Cenově všechno v přepočtu vyšlo na necelých 60€ (včetně poštovného). Pokud budete chtít využít slevu, tak stačí sledovat někoho na Instagramu, kdo zrovna čaj propaguje. To například poznáte podle toho čí instastories sdílí profil @infused.energy. Poslední půlrok (2018/08) jejich promotérkou je profil @ann_fitness_love (slevu má přímo v popisu profilu).

Složení Classic Edition

Infused Energy nabízí více druhů čajů. Předpokládám, že do budoucna ještě nějaké druhy přibydou v nabídce. Před létem byla vydána mango edice. Jak jsem psal na začátku článku, tak se mi nejvíce podle složení líbí Classic edition, která je složena z sencha, citronová kůra, oolong, zázvor, mate, matcha, máta a ženšen. Nechci tady rozepisovat přínosy jednotlivých ingredienci. To si může vyčíst na stránkách https://www.infusedenergy.de/zutaten/.

Jak hodnotím chuť?

Chuťově je čaj skvělý. Není moc přeslazený, není trpký, není kyselý. Popravdě se mi zdá, tak akorát. Je mi jasné, že máme každý jiné chutě, ale mně prostě vyhovuje. Co se týče doplnění energie, tak po ránu vás čaj trošku nabudí. Nečekejte ovšem žádné zázraky. Osobně si do čaje ještě přidávám lžíci matcha prášku a lžíci medu. V ten okamžik má pro mě čaj tu nejlepší chuť. Někdy si jej dám i před cvičením. Nevím proč, ale po vypití čaje mám příjemně v ústech. Vůně čaje je spíše do sladka a silně aromatická je citronová kůra

Sklenění lahev

Co se týče recenze na sklenici dodávanou od Infused Energy, tak tu raději nehodnotím příliš do detailu. Podle mého názoru se jedná o čínský drek, který se na Aliexpressu nebo na Alibabě prodává za pár dolarů. Podle mého názoru si tam Němci nechali vyrazit pouze své logo. Pro zajímavost, jdete na stránky Alibaba.com a do fultextového vyhledávače zadejte: glass water bottle with infuser. Vyjede vám seznam, kde se dá koupit jedna lahev za dolar nebo dva. Bohužel v tomhle mě Němci zklamaly. Čaj jako takový hodnotím pozitivně. Možná by byl lepší, kdyby směs byla připravována z kvalitnějších ingrediencí. Například kvalitnější oolong a nebo matcha. Na druhou stranu tomu rozumím, že cena by byla úplně někde jinde. Podle mého názoru by si zasloužil prostor na českém trhu nebo v krajním případě by se mohli čeští výrobci/dodavatelé tímto produktem inspirovat.

Categories: Trendy

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial